5 Идеи за Незабравим Ден на Детето Напиши коментар

Денят на детето е празник, който обикновено свързваме с покупки, играчки, десерти, панаири и всякакви комерсиални увеселения.

Но знаете ли какво е най-ценното за децата? Времето, което прекарват с нас! Ако искате да отпразнувате този 1 юни по уникален начин, далеч от тълпите, ето 5 чудесни идеи, които изискват минимални разходи и подготовка:

  1. Подаръците от горските феи. Изберете подходящо място за разходка в гората близо до дома ви и скрийте без да ви види детето няколко лакомства и специални за него дребни предмети или подаръчета на лесни за откриване места. Разкажете му, че това място е вълшебно и на празника на детето горските феи поставят малки подаръци из гората. Нека детето ги търси и намира, а вие се правете на изненадани и се радвайте при всяко откритие. Гарантираме ви, че детето ще остане супер впечатлено от тази „магия“ и дълго ще помни преживяването. Ако пък се организирате с други родители и приятелчета на детето, изненадата ще бъде още по-голяма и споделена.
  2. Ден без правила и ограничения. Правилата са важни, но понякога децата страдат от тях, защото ги възприемат като ограничение на свободата им. На този ден кажете „да“ на всичко, което обикновено е забранено. Позволете на детето да ходи по пижама цял ден, да скача в локвите, да се катери, да тича и да вика. Накратко – да бъде дете! Разбира се, наблюдавайте го, за да не се нарани и да не пречи на околните.
    Обикновено на празници обличаме децата с най-хубавите им дрехи и ги пазим да не се изцапат. Този път направете обратното – облечете ги с по-стари дрехи и ги насърчете да се изцапат смело: в пясъка, тревата или калта, ако вали; с брашно, тесто или шоколад, докато приготвяте заедно любимия им десерт; сбоички, докато рисувате.
  3. Десертът на детето. Позволете на детето да направи любимия си десерт самостоятелно. Подгответе основните съставки – блатове за торта, кремове, украса – и оставете детето да сглобява, мажe, поръсва и декорира по свое желание. Нека тортата бъде такава, каквато си я представя – дори и крива и странна. Похвалете го, снимайте тортата и я изпратете на всички близки. Насладете се заедно на този вкусен и личен шедьовър!
  4. Театър на открито. Организирайте малко домашно театрално представление в задния двор или в хола, ако времето не позволява да сте навън. Измислете заедно с детето сценарий, създайте костюми от стари дрехи и подръчни материали, и поканете няколко приятели и техните родители като публика. Дайте на детето главната роля и се забавлявайте с импровизациите и смеха. Това не само ще стимулира творческото мислене, но и ще бъде незабравимо преживяване за всички.
  5. Семеен спортен ден. Планирайте спортни дейности и игри, които да включват цялото семейство. Можете да организирате мини турнир с различни дисциплини като бягане с препятствия, хвърляне на топка, скачане с чували и др. Наградете победителите с малки символични награди и насърчавайте всички участници. Спортът ще помогне не само за физическата активност, но и ще сближи всички членове на семейството в духа на забавлението и съревнованието.

Най-важното!

Не ви трябват пари, за да подарите на детето си най-хубавия подарък за празника. Ето какво ви трябва:

  • Бъдете заедно без телефони, екрани и други разсейващи елементи.
  • Повтаряйте му, че ви е много приятно да сте заедно, че ви харесва да правите това или онова с него.
  • Хвалете го и го поощрявайте да прави нещата, които харесва.
  • Питайте го как се чувства и какво иска да правите заедно.
  • Казвайте често „Обичам те!“

Един ден, изпълнен с внимание и любов, ще бъде най-големият подарък за вашето дете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0