-30% отстъпка

Уча се да чета и пиша – 50 креативни монтесори дейности за деца и родители

(13 клиентски отзива)
Наличност:

В наличност


ИНОВАТИВНИ МОНТЕСОРИ Карти с 50 креативни дейности за деца и родители помагат на Любящи и Загрижени Родители на Деца от 2 до 6 годишна възраст да отделят детето си от телефона, таблета или телевизора и да му помогнат да положи основите за четене и писане чрез доказани Монтесори практики, докато прекарват качествено време заедно и изграждат силна връзка помежду си, Без излишни помагала, Без трудности, Без отегчение.

28.00 лв. 40.00 лв.

В наличност

 

50 иновативни карти с креативни дейности за деца от 2 до 6 г и техните родители, зараждащи любов към четенето чрез метода Монтесори

Научи детето си да чете и пише по лесен и забавен начин, отделяйки между 10 и 30 мин на ден!​

 

Как ти помагат тези карти?

  • Помагат да подготвиш детето за училище по простичък и лесен начин. Чрез игри между теб и детето, то изгражда ценни умения и познания, които ще му послужат след това при тръгване на училище.
  • Иновативният метод е разработен от специалисти и ти помага да стимулираш в детето си любознателност към ученето, превръщайки го в приключение, в което всяка задача крие загадка и вълнение.
  • 30 минути на ден = осезаем напредък за 1 седмица!
  • Помагат да изградиш силна връзка с детето си, прекарвайки качествено време с него.
  • Чрез тях помагаш на детето си да развие въображение и креативност, използвайки битови и естествени материали като основни помощници за усвояване на новите знания.
  • Помагат ти да засилиш в пъти концентрацията и вниманието на детето, особено по време на т.нар. “чувствителни периоди”, когато то буквално “попива” всичко от заобикалящата го среда, и то без усилия и почти несъзнателно.

 

Защо “Монтесори”?

Мотото на Монтесори е “Помогни ми да го направя сам!”

  • Децата от 2 до 6 годишна възраст преминават през т. нар. “Чувствителни периоди”, когато им се удава най-добре да учат и някои от тези благоприятни предпоставки не се повтарят никога повече.
  • През “чувствителните периоди” децата попиват поднесената информация буквално като “гъби” без усилия и с огромен интерес. Ако те не бъдат насърчавани в тези моменти, възможността за научаване отминава и впоследствие им се налага да полагат много по-големи усилия за научаването на нещо иначе лесно.
  • Децата се нуждаят от НАСЪРЧАВАНЕ и ПРИЗНАНИЕ, а не от НАКАЗАНИЯ и НАГРАДИ. Противно на очакванията, най-скъпите ни същества са много по-щастливи, когато ги включваме в домакинските ни задължения. Те се радват много повече когато ги поощряваме, отколкото когато ги награждаваме с поредния подарък, който ще захвърлят на 5-ата минута.
  • Децата имат нужда новите умения да им бъдат показвани по прост и разбираем начин. Затова е важно да имаме подготвена среда според техните нужди, както и подходящи пособия, които можем да изработим съвсем лесно и сами.
  • Стремежът към самостоятелност е най-голямата движеща сила за малкото дете. Докато работят, за да я постигнат, децата се забавляват да упражняват и да усвояват нови умения.
  • Малките деца искат да бъдат част от вашия свят. За тях работата е точно толкова забавна, колкото играта, ако им бъде дадена възможност да я вършат.

 

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ИГРА

Специализирани проучвания доказват, че детето учи най-ефективно, когато то участва активно в своето обучение.

Ако отделяш между 10 и 30 минути дневно, прилагайки дейностите от картите, ще забележиш осезаем напредък в детето ти само след 1 седмица!

Това подтиква любознателността на детето и му помага да свързва това, което учи със заобикалящата го среда.

Целта на ранното детско развитие не е да се налива съзнанието на детето с факти, а да се развие естественото желание в него да се учи.

Родителят е окуражаващ пътеводител, даващ време и пространство детето да прави открития, да се учи докато играе и да участва в ежедневните къщни дейности.

Така то подобрява способността си да усвоява и прилага знанията си в различни ситуации.

 

СБЛИЖАВАНЕ ДЕТЕ – РОДИТЕЛ

В днешно време все повече деца прекарват голяма част от времето си пред устройствата и това води до нарушаване на връзката с техните родители.

Благодарение на иновативните карти “Уча се да чета и пиша”, създадени по доказания метод Монтесори, твоето дете ще забрави за екраните и ще започнете да прекарвате все повече пълноценно време заедно.

 

СВЕТОВНО ДОКАЗАН МЕТОД

Проучванията показват, че методът Монтесори дава изключителни резултати както в академично, така и в социално-емоционално отношение. Деца, обучавани и възпитавани по Монтесори в предучилищна и начална училищна възраст, показват много по-добри постижения в сравнение с другите, които се възпитават и обучават чрез традиционни методи.

Първата “Къща за децата” по метода Монтесори (Casa dei bambini”) е открита през 1907 г. Тя получава незабавно одобрение и предизвиква огромен интерес по цял свят. Като учен с международно признание, Мария Монтесори се ползва с рядко доверие и успява да привлече вниманието на политици, общественици, учени, синдикалисти, собственици на фабрики, учители и безброй майки.

Вдъхновението и наследството на Монтесори продължават да живеят и днес. Нейната уникална система се адаптира лесно както в семейна, така и в образователна среда, като предоставя стабилна основа за развитие на децата.

Някои хора са привлечени от спокойното и отговорно поведение, което проявяват тези ученици, влюбени в процеса на учене. Други се възхищават на свободата, спонтанността и самостоятелността, които подходът на Монтесори възпитава още от ранна детска възраст.

 

“Дайте свобода на потенциала на детето и ще го промените… А заедно с него и света…”

– Мария Монтесори –

 

Код: 55100 Категория:
Тегло0.2 кг

Въз основа на 13 коментара

5.0 общо
13
0
0
0
0

Добави коментар

  1. Биляна Андреева

    Биляна Андреева

    Щастлива съм, че съвсем наскоро открих тези карти. От известно време се интересувам от метода Монтесори и се опитвам да го прилагам във възпитанието на моята дъщеря. Благодарение на идейните карти, всеки ден помагам на дъщеря си да се упражнява по приятен и забавен за нея начин как да чете и да пише. Благодаря ви още веднъж за това интересно занимание.

    Биляна Андреева

  2. Надежда Илиева

    Надежда Илиева (потвърден клиент)

    Нашият проблем беше, че дъщеря ни прекарваше твърде много време залепена за телефона и таблета, което вече ни тревожеше сериозно. Съпругът ми попадна на изследвания, разкриващи вредите от постоянното използване на устройствата от ранна детска възраст. В същият този момент видях реклама на тези монтесори карти и не се поколебахме да ги вземем. Изненадващо, дъщеря ни бързо забрави за своите устройства и взаимоотношенията ни като семейство се подобриха значително благодарение на забавните методи, които картите предлагат. Тя дори започна да се обучава на четене и писане по естествен и радостен за нея начин. Силно препоръчвам тези карти на всеки родител, който иска да научи детето си да чете и пише чрез игра у дома.

    Надежда Илиева

  3. Мирослав Маринов

    Мирослав Маринов (потвърден клиент)

    Тези карти са много интересни и забавни. Малкото ни дете е на 3 и заради него поръчахме картите.
    Останахме приятно изненадани от всички дейности, които авторката е създала и подготвила за научаване на буквите. Със съпругата ми започнахме да прилагаме всеки ден по една от активностите, за да учим детето си на буквите.

    Мирослав Маринов

  4. Георги Беширов

    Георги Беширов (потвърден клиент)

    Като почитател на метода за възпитание “Монтесори”, поръчах от картите, за да ги подаря на мои много близки приятели, които имат детенце на 4 години. Те останаха истински очаровани от идейните игри на картите и тъй като мина около 1 месец откакто ги подарих, майката на детенцето ми сподели колко много са напреднали в научаването на буквите.

    Георги Беширов

  5. Илия Къдрински

    Илия Къдрински (потвърден клиент)

    Взех картите за подарък на племеника ми. Неговите родители го възпитават по “Монтесори” и си знаех, че ще се зарадват на този подарък. Това, което те ми споделиха е, че детенцето искрено се радва на разнообразните игри и приключения от картите!

    Илия Къдрински

  6. Александра Ганева

    Александра Ганева (потвърден клиент)

    Горещо препоръчвам картите. Благодарение на тях ми хрумнаха много и най-разнообразни идеи за интересни игри през уикендите. По забавен и креативен начин дъщеря ми бързо започна да се учи да чете и пише.

    Александра Ганева

  7. Теди и Наталия

    Теди и Наталия (потвърден клиент)

    “Ние сме приятелки и заедно обичаме да играем. Тези игри са много забавни.”

    Докато играят в парка и се радват на хубавото време, Теди и Наталия учат буквите заедно с мама и баба, благодарение на забавните дейности от картите

    Теди и Наталия

  8. Валентина Бечева

    Валентина Бечева (потвърден клиент)

    Благодарение на тези карти, синът ми много бързо се научи да чете и да пише. Спокойна съм, че ще го пусна в началното училище с много добри основи и с изявена любов към книгите.

    Валентина Бечева

  9. Ани Стойнова

    Ани Стойнова (потвърден клиент)

    Наскоро детенцето на моята най-добра приятелка имаше рожден ден и като на късмет попаднах на тези карти. Тя харесва метода Монтесори и толкова много се зарадва на подаръка, че още докато бяхме на рождения ден, започна да прилага дейностите с детето си. Картите са много идейни! Благодаря ви, че направихте моята приятелка щастлива!

    Ани Стойнова

  10. Любомира Василева

    Любомира Василева (потвърден клиент)

    Харесвам много картите. Имам три деца и смело мога да кажа, че те представляват интерес и за трите. Въпреки че са на различна възраст: 4г, 12г, 14г. Заедно сядат трите и правят различни дейности. И трите имат състезателен дух и в част от активностите се състезават една с друга, било за време или за качество. Заниманията са много интересни и малката няма търпение всеки ден да прави нещо различно. Бонусите също са с висока стойност. Наистина много добра инвестиция.

    Любомира Василева

  11. Виктория Мутафчиева

    Виктория Мутафчиева (потвърден клиент)

    В момента работя най-сладката професия – Мама! Имам едно будно и постоянно питащо момченце вкъщи, на 2 години и 7 месеца. С удоволствие бих искала да споделя своите впечатления за картите “Уча се да чета и пиша”, които станаха неизменна част от ежедневието на мен и сина ми. Нека започна с това, че цветовете и илюстрациите на картите са супер сладки! Визуалното изживяване, предоставено от забавните и красиви картинки, прави процеса на учене по-стимулиращ и доста по-приятен. В допълнение на това, чистият и ясен формат тук превръща информацията в лесно достъпна и разбираема дори за най-малките. Самите активности по метода Монтесори са толкова интересно замислени, което прави ученето на четене и писане постижимо и мотивиращо за всяко дете, дори от най-ранна възраст. Свежият и забавен начин, по който малчуганите се ангажират с материала чрез различни игрови елементи и задачи, е просто вълнуващ. За мен тези карти са истински перли сред ресурсите за обучение на четене и писане. Препоръчвам ги с горещо сърце на всеки, който търси иновативен и ефективен начин за развитие на езиковите умения на детенцето си.

    Виктория Мутафчиева

  12. Ева Кисова и Диди Делчева

    Ева Кисова и Диди Делчева (потвърден клиент)

    Педагози сме в предучилищна група в детска градина. Картите с креативни дейности разнообразиха работата ни с децата. Внесоха в ежедневието ни емоция и забавление. Добър помощник са ни за затвърдяване и развиване знанията на децата по направления Български език и Околен свят. Чудесен комплект от 50 идеи за провокиране на детското мислене и въображение. Ще ни бъдат добър помощник за подготовката на децата за училище! Препоръчваме на колеги и родители! Благодарим, Ники за комплекта, който създаде!

    Ева Кисова и Диди Делчева

  13. Avatar

    Емилия Лазарова (потвърден клиент)

    Харесва ми! Полезни и интересни креативни дейности – не само за деца и родители, но и за учители. Поздравления!

    Емилия Лазарова

0