“Методът Тук-Там” – иновативни упражнения за трениране на мозъка + Изтриваеми Маркери


“Методът ТУК-ТАМ” Е НЕВРОГИМНАСТИКА ЗА ДЕЦА с ниска концентрацияразсеяностимпулсивностслаба ориентация, проблеми при възприемането и запаметяването на нова информация. Подобряват фокуса и паметта по забавен и атрактивен начин.

Неврогимнастиките в сборника “Методът Тук-Там” представляват мултифункционален метод за развитие на когнитивните процеси, езика и фината моторика.

28.00 лв. 38.00 лв.

Сборник с иновативни упражнения за трениране на мозъка “Методът Тук-Там” + 2 изтриваеми маркера

Иновативната книжка “Методът Тук-Там” е сборник с неврогимнастики и помага на деца над 4 годишна възраст да подобрят ЗНАЧИТЕЛНО вниманието и концентрацията си чрез мозъчни гимнастики за едновременно трениране на двете полукълба на мозъка.

Неврогимнастиките в сборника “Методът Тук-Там” представляват мултифункционален метод за развитие на когнитивните процеси, езика и фината моторика.

Кое прави “Методът Тук-Там” толкова специален?

  • “Методът ТУК-ТАМ” Е НЕВРОГИМНАСТИКА ЗА ДЕЦА с ниска концентрацияразсеяностимпулсивностслаба ориентация, проблеми при възприемането и запаметяването на нова информация. Упражненията в книгата “Методът Тук-Там” са увлекателни и интерактивни. Подобряват фокуса и паметта по забавен и атрактивен начин.
  • ТЕРАПЕВТИЧНО ДОКАЗАН МЕТОД: Учители, логопеди, психолози и ресурсни учители успешно прилагат метода “Тук-Там” в практиката си. Тези мозъчни гимнастики помагат на детето да достигне до своя умствен потенциалНаучно доказано е, че чрез едновременното използване на двете ръце, то развива способността да координира и синхронизира дейността на двете мозъчни полукълба.
  • ПОМАГА ЗА РАЗВИВАНЕ НА ФИНИТЕ МОТОРНИ УМЕНИЯ. Упражненията в книжката “Методът Тук-Там” помагат на детето да подобри прецизността и координацията си чрез едновременното използване и на двете си ръце. Тази мозъчна гимнастика е основополагаща за учебни дейности като писанерисуване и използване на различни пособия.
  • ПОМАГА НА ДЕЦА ОТ 3 ДО 7, които имат чести пристъпи на раздразнителностагресиятрудности в изразяването, както и затруднения с възприемането на нова информация (напр. букви, цифри и нови думи). Тези състояния често са вследствие на дефицит в развитието на лявото или дясното полукълбо на мозъка.
  • ПОМАГА НА УЧЕНИЦИ за справянето с проблеми в училище като: затруднения при научаването на нова информация, неспособност за довършване на започнатите задачи до край, проблеми с организирането и планирането, проблеми със социалните умения, внезапни промени в настроението, ниска самооценка и липса на увереност
  • ПРЕПОРЪЧВА СЕ И ПРИ ДЕЦА СЪС “СОП”, в това число синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), аутизъмдислексия и множество други невроповеденчески и неврологични разстройства.
  • 30 МИНУТИ НА ДЕН = ОСЕЗАЕМ НАПРЕДЪК СЛЕД 1 МЕСЕЦ в концентрацията и моторните му умения.
  • УПРАЖНЕНИЯТА НЕ ИЗИСКВАТ АНГАЖИРАНОСТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ

 

Защо да избереш “Методът Тук-Там”?

МОЗЪЧНА ГИМНАСТИКА ЗА ФОКУСА И КОНЦЕНТРАЦИЯТА

Голяма част от хората знаят, че физическата гимнастика е изключително важна за живота ни още от деца, но замисляме ли се, че за да се изградим като успешни и способни личности, е необходимо също така да тренираме и мозъка си още от ранна детска възраст?

Тази мозъчна гимнастика може да бъде изключително лесна и забавна за детето, без да е необходимо да имаме академични умения и предварителна подготовка като родители.

Упражненията в книгата „Методът Тук-Там“ са чудесно решение за родители, които желаят да отгледат ученолюбивоуверено и организирано дете, което ще се превърне в успешна и амбициозна личност.

Дейностите са увлекателниинтерактивни и стимулират детето да използва и двете си ръце едновременно. Това му помага да подобрява и развива координацията си и прецизността си още от ранна детска възраст.

Представи си радостта в очите на детето ти, когато то преодолее своите предизвикателства, докато развива фокуса и паметта си по този забавен и атрактивен начин.

 

АКО НЕ ВЗЕМЕМ НАВРЕМЕННИ МЕРКИ…

Статистиката е притеснителна!

Днес има стотици милиони деца в световен мащаб с установени сериозни проблеми с вниманиетоповедението и ученето. Всеки ден хиляди нови случаи биват диагностицирани със СДВХ – синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (129 млн деца според CDC.GOV) , разстройства от аутистичния спектър (1 на 100 деца според СЗО), дислексия (15-20% от децата в САЩ според crossrivertherapy.com), обсесивно-компулсивно разстройствобиполярно разстройство или други състояния, които показват нарушения в мозъчната функция.

Това е един от най-сериозните здравословни проблеми на нашето време. Честотата на аутизма и другите нарушения се увеличава значително, като синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ) е най-разпространеното здравословно състояние в детска възраст по света.

Книгата „Методът Тук-Там“ помага както на деца с подобни проблеми, така и на всички останали деца, които имат проблем с вниманиетоконцентрациятакоординацията и фината си моторика да подобрят работата на мозъка си чрез иновативния метод „Тук-Там“.

 

30 МИН НА ДЕН = ОСЕЗАЕМ НАПРЕДЪК ЗА 1 МЕСЕЦ

От момента, в който моите две дъщери се докоснаха до упражненията „Методът Тук-Там“, те буквално се влюбиха в тях. Всеки ден, когато се приберем у дома, те с нетърпение грабват своите книжки, а дори понякога си правят мини-състезания една с друга.

Мамо, мамо, виж колко по-добре се справих този път!“ – тичат да ми се хвалят една през друга…

Чувството да виждаш детето си щастливо и ангажирано с полезни дейности е незаменимо!

Със всеки изминал ден наблюдавам колко по-прецизни и концентрирани стават дъщерите ми. Вече много по-рядко ги улавям да се разсейват с безсмислени дейности. Интересът им към телефоните и телевизията почти изчезна, а вместо това, всяка сутрин започват деня си с по едно забавно предизвикателство от „Методът Тук-Там“.

Николета Генова, предучилищен педагог и създател на метода „Тук-Там“

 

ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ?…

Лявото полукълбо на мозъка отговаря за логичното и аналитично мислене, помага при решаването на математически задачи и разбирането на езика. Дясното полукълбо е свързано с творческото мисленевъображението и възприемането на визуална и звукова информация.

Изследвания от специалисти показват, че само 10% от хората по света активно използват и двете полукълба на мозъка си по начин, който ги прави равностойни.

Именно тези хора са най-организираниуверени и успешни в живота. Те с лекота изграждат лидерски качества, благодарение на координираната работа на двете им мозъчни полукълба.

Упражненията „Методът Тук-Там“ са създадени именно с мисълта за това – да помогнат на твоето дете да постигне хармонично и балансирано развитие на мозъка. Така то се превръща в самостоятелнаинтелигентна и ерудирана личност.

 

За създателя:

Здравей, аз съм Николета Генова и съм създател на книжката с упражнения “Методът Тук-Там”.

По професия съм предучилищен педагог с огромна любов към децата и тяхното развитие. На 35 години съм, майка на две прекрасни момичета и преподавател в детска градина, където всеки ден имам възможността да наблюдавам чудото на детското развитие.

Осъзнавайки важността на балансираното развитие на мозъка при децата, постепенно започнах да прилагам най-различни мозъчни упражнения при моите две дъщери. Целта ми беше да им дам стабилна основа за по-нататъшното им развитие.

Наблюдавах как ежедневните им усилия доведоха до голяма промяна в концентрацията и фината им моторика. Тази промяна ме вдъхнови да създам нещо специално, което да помогне на още деца да подобрят вниманиетопаметта и координацията си чрез игра.

Осъзнах, че чрез простите, но ефективни упражнения, които могат да се изпълняват у дома или на открито, можем значително да подпомогнем когнитивното развитие на децата. Това осъзнаване ме мотивира да създам книжката “Методът Тук-Там”, съчетаваща в себе си различни упражнения, които да стимулират мозъчната дейност на децата.

Нека заедно подпомогнем тяхното развитие и подготвим малките умове за големите предизвикателства на живота.

Вярвам, че всяко дете е като семе с потенциал за невероятен растеж. Затова всичко, което създавам е с мисълта да подхранва този растеж, да предоставя знания и да вдъхновява креативността както при децата, така и при родителите. Моята цел е да превърна всяка семейна стая в място за учене и радост, където децата не само натрупват знания, но и развиват ценни житейски умения.

Щастлива съм, че предлагам визия за образование и възпитание, което може да променя човешки животи. Всеки един от материалите ми е семе, което засадих с надеждата, че един ден то ще прорасне в силен, самостоятелен и уверен индивид, готов да посрещне света с отворени очи и сърце.

– Николета Генова, създател на “Методът Тук-Там”

В комплекта са включени: 2 изтриваеми маркера

 

video
play-sharp-fill

 

Код: 55400 Категория:
Тегло0.3 кг

Въз основа на 0 коментара

0.0 общо
0
0
0
0
0

Коментирай преди всички ““Методът Тук-Там” – иновативни упражнения за трениране на мозъка + Изтриваеми Маркери”

Все още няма коментари.

0